ponedjeljak, 21. travnja 2008.

Dani visoke kuhinje na Vidikovcu


Kastav, Hrvatska: U organizaciji sportskog društva Otpisani organizirana je večer Visoke kuhinje u nadaleko i naširoko priznatom restorančetu Vidikovac (alias Ašćinica Vidikovac). Ovo je prvi put da se takva jedna kulturno gurmanska večer odigrala u našim krajevima. Iako su bili najavljivani mnogi poznati kuhari iz svijeta kuhinje i dnevnog boravka, iz raznoraznih razloga (nepoznatih redakciji a poznati Reutersu) oni ipak nisu došli tako da je glavnu riječ uzeo naš dragi Origano Sacchi. Iz njegove kuhače smo ovaj put mogli kušati njegovo najpoznatije kulinarsko djelo - punjeni vol au chevap ala bonne de Sacchi. Ovo prekrasno kulinarsko remek djelo posluženo je zajedno s limunom i jednim pomfritom, pripremljenim po poznatom francuskom receptu (ulje-tava-krompir). Naš majstor Origano Sacchi je pokretač niz gastronomskih stolova, što okruglih što pravokutnih, kulinarskih prezentacija, poznati je autor knjige "Večera za 4.75" i slično. Da ne duljimo pogledajmo izvještaj sa sinoćnje gastro večeri - Male tajne ćevapa...by Origano Sacchi..pa da vidimo...























Kao što vidimo iz priloženog, reakcije prisutnih su bile fantastične. Jednostavno, drugari su ostali bez riječi. Naprosto famozno kako je naš iluzionist Origano Sacchi i ovaj put ostavio sve prisutne bez daha. Nakon ove demonstracije održan je i okrugli stol na temu "Usporedba Hesusa i Origana" a glavni predavač je bio pater Organ Rićbo koji je usporedio ovaj događaj s onim kad je Hesus nahranio 12 gladnih usta jednim kruhom.
Više o ovom nadnaravnom događaju saznajte u nedjeljnoj emisiji na TVOtpisani "Sir i dobro" kojeg i ovaj put vodi naš duhovni vođa, već navedeni fra Organ.

Uredništvo Znanstvene rubrike Foton

1 komentar:

sašenka kaže...

Da,da to je ta IGRANKA