četvrtak, 30. kolovoza 2012.

Vrhunska vina iz podruma Bato


FENG SHUI!
Cjenjeni vinoljupci i okorjele vinopije. Ne znam šta drugo reći nego, stigla je nova kapljica. Na tržištu se pojavila nova etiketa - Vina Bato iz podruma Kina Bato. Berba 2013. Stiže nam s obronaka ThaiFun, suncem okupanim padinama poluotoka CiaoBing što u prijevodu znači Kako brat.
Dakle pred nama je sorta TEHERAN, jako polusuho crveno vino koje idealno ide u roštilj a posebice uz peku bato. Na čepu se osjeti miris zrelih kestena ali samo u tragovima dok na drugi njuh dolazi do izražaja aroma karfiola u ranom cvatu.
Točenjem u čašu, vino izlazi iz boce. Ima boju i miriše na vino. Kako se temperatura diže tako je i vino toplije. A bit će i obrnuto. Ako se u prostoriji puši onda će biti i zadimljeno što se ne može reći i za vino koje je u tom slučaju kiselo. Specifično je i po tome što ga uzimajući gutljaj po gutljaj popijete. U rangu je KrautFuckera ali nije. Kad ga prinesem nosu, osjetim da me bradavica malo svrbi pa je počešem..
I tako to.
I da, potrebno ga je servirati da bi ga se popilo.
 
Živjeli
 
Vaša simeljerka
Danije Možda Kramarić

Nema komentara: