utorak, 3. lipnja 2008.

Od polk in valčkov do sodobnih zvokov...


Spoštovani gledaoci in slušavci...in glodavci...
Spred vami je nouva belissima plošč za tancanje in jodlanje...
Bora Prepona alija Alfi Ni Pič - poznati pevec narodnozabavne in kasneje zabavne glasbe from Krmpote Donje s Ansamblom Štajerci und Primorci s albumom "V pajzlu vizavi" u izdanju Otpisani Rekorda.
Da podsjetimo cjenjeno čitateljstvo in slušateljstvo, BP alija ANP je bio legenda slovenske popevke, avtor mnogih nagrajenih skladb ter priljubljen pevec zabavne glasbe. Na festivalu Otpisana Popevka je prvič nastopil leta 1979 a v karieri je napisal ze preko 500 skladb za različne izvajalce. Velik del svojega časa namenja tudi odkrivanju mladih talentov katerim je mentor jim piše skladbe in jih usmerja v nadaljni karieri. Ampak mora se povedet da prva plošl nista pojavili v trgovinah zaradi slabe distribucije pa šele šest mesecev po izidu. No vseeno, skoraj polovica njegovih pesmi je v tem lepem slovenskem narečju a po mnenju mnogih je ljudski pevec ki zna združiti vpliv svojih idolov z vztrajnostjo, neposrednostjo, močnim, malce hripavim a nežnim glasom ki skupaj z orglicami in kitaro pričara Koroško in Piransko besedo in marsikateremu popotniku.

Spoštovaoni gledaoci, uživajte!

Uredništvo Inštitut za glasbo in navodilo

4 komentara:

Chamango kaže...

Ima li tukaj neka okrepčevalnica?

Adebayo Okechuku kaže...

ima ima...Ravbarkomanda tu na avtocesti...

sašenka kaže...

ne vem am pak ki je tudi tu kaj

najeD kaže...

Lahko pridite tudi tukaj v našu okrepčevapčinicu pri "Maščobnomu čevapčiču v lepinji" zdaj nočas porad nastopa v narodu obljubeznega izvajalca in kolesarja Alfija Nipičja gdo nastopa uz glasbu ansambla velikega slovenkoga kompozitorja Šerifa Konjeviča.