četvrtak, 17. rujna 2009.

Z Muftijun preko Učke

Cijenjeni svi, mir s vama, Slaviša s nama. Apsolutno mi je zadovoljstvo predstaviti vam ekspediciju koja će se odvijati na relaciji Rijeka - Bale (Istria) 3.listopada ove 2009. godine poslije nove erekcije a tri godine prije najnovije erekcije kad nas očekuje još jedna ekspedicija iskopavanja rakije na obroncima Velebita (koordinacije poznate redakciji). Ukoliko bude sve u skladu s prognozama (ukoliko nas Maje nisu sjebale a prema nekim proročanstvima tj prognozama morale su nas sjebat) tada nas očekuje ritualno ispijanje rakije i ples s vukovima s 8 nogu s tim da su četr pogonske a 4 za bolju stabilnost u zavojima pul Vraaaanka z Matuj.
Dakle, kako sam već najavio uskoro nas očekuje izvanredno naporna tura od riječkog Ivana Zajeca preko Učke do Bala gdje završava sportski dio manifestacije a počinje zabavni dio na kojem će nastupiti ansambl Kmetec i Aleksa Danilović (Najbolji sam momak, op.a.). "Z Muftijon preko Učke" - u čast našem prijatelju i osnivaču Muftiji, Chamango i ja (Mahmut) biciklama ćemo proći od Zajeca preko Industrijske ulice, Bivia, Matulji, Rukavca, Veprinca, Vojaka (vrh Učke), Šušnjevice, Kršana, Oriha, Svetvinčenta do Bala gdje ćemo već umorni i iscrpljeni doći predvečer tog istog dana. Taj isti dan je 3.10.2009. naravno ukoliko vremenske prilike dopuste ovu spetakularnu turu. Prema najavama organizatora sportko janjičarskog društva Otpisani Manekeni, putem će nas pratiti službeno vozilo Acotov Gejmobil s Acotom na čelu tj za volanom, koji će osiguravati dovoljnu količinu pića za neumorni dvojac, iako on to još ni ne zna. Na vrhu Učke dakle na Vojaku (Obersnelu) će se održati prigodni prosvjedni govor kojeg će održati jedan od spomenutog dvojca a bit će upućen drugom od spomenutog dvojca ako ste me dobro skužali. U spomenutom sponzorskom vozilu, Gejmobilu će se nalaziti transparent kojeg će prosvjednik okrenuti prema govorniku. Dakle, osim sportsko-zabavnog dijela bit će održan i prosvjedni dio uperen protiv somalijskih gusara i njihovih boljih polovica - kalašnjikova. Dalje, nakon uspona na Učku očekuje nas spust na istarsku stranu pul Šušnjevice ćo, nakon koje slijedi bicikliranje do prve crpne stanice u Orihima. Tu ćemo provat istarsku domaću rakiju a ujedno ćemo napunit rezervoare, provjerit tlak (120/60), itd itd. Prva veća pauza nas očekuje u Svetvinčentu gdje ćemo doći uz klicanje golih cura koje će nas poput morskih sirena dozivati da im se pridružimo u klicanju nama samima. Ukoliko sve bude kako je bilo i u grčkom mitu i korupciji i ako se ne odazovemo njihovom zamamnom dozivanju pristići ćemo do birtije stanovitog Edija iz Gustava. Naše junake tu očekuje razdražena masa (ne Maša jbm-u) s načelnikom Niša na čelu. Nakon prigodnog govora na red će doći rezanje pršuta, ispijanje vina i degustacija nikaragvanskih maslina. Poslijednji dio sportskog dijela manifestacije očekuje nas još nekoliko kilometara asvalta a pritom se očekuje veća količina paranoja popraćene burnim ovacijama golih pedera koji jebemu baš taj dan imaju natjecanje u skakanju na bicikl bez sica. Prema informacijama koje smo dobili od istarskih šerpa, na ovom dijelu kopna poznatog i kao Vinski trokutić kraljuju istarski tartufi koji tragaju za lovačkim psima istarskim gonilima.
I konačno, predvečer se očekujemo u Balama uz poznate konačnice orkestra Kmetec.
Nadamo se da ćete nam se pridružiti barem u zabavnom dijelu i da popijemo piće u čast našem prvom i jedinom Muftiji. Zaslužio je!!!!
Do skorog pedaliranja
Z Muftijon preko Učke!!!!

Broj komentara: 5:

Chamango kaže...

Pozdrav našem Muftiji!

najeD kaže...

Bravo momčine!

Chamango kaže...

Koliko sam čuo Najede i ti si nabavio pedalinu! Dakle pridružinam se. Makar u SvetVINčentu

Chamango kaže...

U cijelosti vam prenosim mail Sandre Muftijine:
Ma ovo je genijalno... :-))))...decki strava ste svi....Slave.....Boro......hvala Vam puno...i u moje ime i u ime Velikog Muftije.....SIME S VAMA!!!....

.. detaljcic....Edi (Gustafi) iz Savičente nažalost zatvorio lokal ...pa cemo morati nać drugu birtiju...al ima ih ..ne brinite!!

Dobrovoljno se javljam za pratnju srebrnom golfijanom...uz poznati Acotov Gejmobil.. (tko će samnom nek sad kaže ili nek zauvjek zašuti...)..i njegovanje umornih biciklista tijekom ove neMoguće ture!!!...zavoji...lijekovi...mozda pokoja masaža utrnutih donjih i ostalih ekstremiteta (osim stopala...moliću lijepo!!)...

....po dolasku u Bale...naravno...roštilj se pali...kotlić...ili slično....spavanje u našoj pitoresknoj kamenoj kućici... kako ste već i navikli....svi stanemo...možda uzeti kakvu vreću za spavanje..tko ima!!! Tko nema spavat će u krevetu za po četvero..petero....!!!

Sve dodatne sugestije su dobrodošle.

Puse svima i vidimo se 03.10. o.g.

mb kaže...

svaka čast vam....p.s. pozdrav Muftiji-legendi