utorak, 28. veljače 2012.

Kre - kre
03. 12. 2011
PRESS
Uhapšeno 15 Članova dorćolskog klana - Policija u operaciji „Drakon" rasturila jednu od najjačih kriminalnih grupa u Beogradu
Razbijena narko-banda Dejana Ivkovića Žapca
Akcija - Privedena ekipa koja je drogom snabdevala širi centar Beograda. U iznajmljenim stanovima po celom gradu pronađene velike količine narkotika, koji su skrivani čak i u kazanima za rakiju. Organizacija - Narko-bos Dejan Ivković Žabac bio povezan sa zemunskim narko-dilerima, a drogu je prenosio preko kurira, taksiste Miloša Nikolića. Svoju grupu podelio u pet dobro organizovanih ekipa, koje su komunicirale u šiframa
Beogradska kriminalistička policija uhapsila je u akciji „Drakon" 15 članova dorćolskog narko-klana koji je predvodio Dejan Ivković Žabac. Ova grupa godinama je drogom snabdevala gotovo čitav centar Beograda i bila je organizovana u podgrupe koje su međusobno komunicirale tajnim šiframa.
Prilikom hapšenja zaplenjeno je oko 3,5 kilograma opojnih droga, a otkriveni su stanovi - štekovi, po dva u centru grada, u Žarkovu i jedan u Zemunu. Inače, ova grupa skrivala je drogu na najrazličitijim mestima, čak i u kazanu za rakiju.

Akcije u Silikonskoj dolini

Interesantno je da se, osim što je organizovao sopstvenu kriminalnu grupu, Žabac povezao sa zemunskim narko-dilerima, koje predvodi Igor Stoiljković, a za koga je kurirske poslove obavljao taksista Miloš Nikolić. Među uhapšenima u ovoj grupi nalazi se još jedan taksista Muhamed Isen, koji je kao i njegov kolega Nikolić prenosio narkotike za 3.000 do 5.000 dinara po turi. Ova grupa je za potrebe dilerskih poslova angažovala još tridesetak osoba.
Žapčeva grupa je pakete od kilogram droge pakovala na gram i dostavljala korisnicima. Žabac je svoju grupu podelio na pet delova, uglavnom teritorijalno, a svi narko-vojnici imali su radne mobilne telefone i dnevnice od 50 do 70 evra. Šefovi podgrupa bili su Miloš Knežević, Savo Purković, Vladimir Popović, Savo Nikčević i Stefan Đorđević.
- U distribuciji su vrlo aktivne bile i devojke dvojice opasnih momaka, a jedna od njih uhapšena je u Žarkovu sa paketićem u ruci. Interesantno je da su narko-dileri često menjali telefone, a u komunikaciji su koristili šatrovački, sleng ili čak šifrovanu retoriku, pa se nabavka droge tretirala kao „nabacivanje" devojaka, saznajemo u beogradskoj policiji.
Uhapšeni su najviše prodavali drogu na teritoriji opštine Stari grad, a mušterije su čekali na prilaznim ulicama Silikonskoj dolini, odnosno Ulici Strahinjića bana, gde je velika frekventnost građana.
Hapšenje grupe počelo je 30. novembra po podne, kada je Nemanju Vićevića i njegovu devojku Marijanu Milosavljević taksista Isen vozio ka štekovima koji su se nalazili u Ulici Drage Spasić u Žarkovu. Taksi je presretnut, a troje dilera je izvučeno na ulicu i uhapšeno. Devojka je tada paketić droge držala grčevito u rukama.

Žabac sa krunom

Među uhapšenima su i Darko Dimitrijević i Milan Terzić, koji su 17. oktobra u Ulici Ratka Mitrovića na Ceraku presreli auto koji je prevozio novac knjigovodstvene agencije i oteli pazar. Uhapšen je i Sava Nikčević, koji je počinio tri razbojništva i time nezakonito pribavio milion dinara. Zanimljivo je da se jedan od uhapšenih sumnjiči da je pucao u jednog beogradskog opasnog momka i pripadnika navijačke grupe. Može se očekivati razrešenje još jednog krivičnog dela, dodaju u beogradskoj policiji.
Inače, Ivković je sebe proglasio „kraljem" na svom Fejsbuk profilu, gde se pokazuje kao žabac sa krunom. Procenjuje se da je još desetak osoba na slobodi, tako da se mogu očekivati nova hapšenja. Većina uhapšenih ima između 20 i 30 godina, što ukazuje da su kriminalom počeli da se bave kao maloletnici. 

Nema komentara: