utorak, 29. travnja 2008.

Treking tim Otpisani osvojio Mosor


Dragi đaci, izuzetna mi je čast obavijestiti me da smo mi kao izaslanstvo SJD Otpisani uspjeli završiti drugo izdanje Mosor Grebbeninga koji se održao u subotu 26.4.08. na navedenoj planini. Cijela ruta (tura) se prostirala od Žrnovnice preko Debelog brda, Ljubljana, Vickovog stupa, Kabala, Gerometinog doma, Svetog Jure pa do Omiša.



U ovom trenutku smo bili na pretposljednjem mjestu (dakle negdje oko 40.mjesta) jer se uspjeli zagubit i uletit u neku posječenu džungletinu punu poskoka i posječenih osušenih borova.
Tu smo uspjeli izgubit pola ure pa su nas svi pretekli. No to nas nije obeshrabrilo i mi smo ko pravi proleteri proleteli napred!













Raspoloženje je bilo na visokom nivotu! Na slici još uvijek pucamo od snage iako smo bili na samom začelju. ALI! Na slijedećem usponu prema Debelom brdu smo razguzili dosta trkalaca pa smo se probili među prvih 20-ak trkačova. To je ujedno bio i prvi uspon na sam greben Mosora s kojeg puca pogled u pm. Sve ti na dlanu!
Izgleda da je naša odluka da pičimo po azimutu bila pravi pogodak!
Bilo je tu i kriza i dobrog raspoloženja i zajedničkog lutanja u potrazi za kontrolama ali eto, i to smo uspjeli pronaći i odlelujati dalje. Do kraja utrke smo se uspjeli probit do 11.mjesta što je ujedno i naš učinak karijere. Slava nam!


Ovo je pogled ispod Svetog Jure (1319m n/v) na Omiš. Od ovog mjesta do cilja nas je još čekalo nekih 8-9 kilometara spusta, iako, nekima će se činiti smješnim, ali nama je to bio najteži dio utrke. Velika strmina, kamenje i sipina. Za ispalit!

Prema đipsiju to sve zajedno iznosi 43 kilometra uz nekih 4160 metara visinske razlike uspona a valjda i isto toliko silaska odnosno nekih 16 i po kilometara smo pičili prema gore uz prosječni stupanj uspona od 26%.


A da ne bi sve bilo lijepo i prekrasno evo i jedna razglednica s našega Jadrana.


Živija turizam!

Uredništvo sportsko-građevinske rubrike "Juje Radić"

3 komentara:

Chamango kaže...

Bravo Bora i Dražen!
Ufff kako mi je zao da nisam bio dolje...

meSi kaže...

Mnogo lepo !
Bravo dečaci !

meSi kaže...

Skoro zaboravih,
Chamango zaboravio si dvaput !