srijeda, 17. lipnja 2009.

Debitantus Pastoralis i sveto nataknuće


Nataknuće z vami dobri judi. Saki dan.

Ukoliko tražite duhovni savjet, na pravom ste mjestu.
Zato, pročitajte nekoliko utješnih riječi dragog nam duhovnog vođe, Gore Pastoralisa, koji je na svom pastirskom proputovanju kroz Kastav učinio nekoliko čuda koja su nas ostavili bez teksta.



U nedjelju na svetoj misi zadužnici Goro Pastoralis je, u odsustvu Sale Benedifta kojem ovom prilikom čestitamo na sakrametu oženjenja, nalizo mnoštvo sljedbenika vinom svetim Debitnim.


"Jel istina da je ona hrana od koje živimo, više negoli kruv i stvari ovoga svijeta?". "Jes
t" - prozbori Pastoralis.
"Vino ovo koje u torbi držim, 4 litre ljubljene razriješene od svjetovnih veza i darojem
apostolarima Otpisanima".


8 apostolara je bilo u pratnji svetog Gore Pastoralisa koji su na svom putovanju iz dvorane ka kućama svojim zastali u "Kastavskom hramu odvikavanja" takozvanoj "Vidikovačkoj niši" i postili čitavih 4 sata obilježavajući Nečistu nedjelju i Malu (bezmesnu) Platu. 140 crnih đavola na Plati je plesalo ali je Pastoralis čudom jednim učinio da to nestane u trenu. Čudo jedno!! "Čudo" - povikaše apostolari.



Goro Pastoralis učinio je još nekoliko čuda i to nakon nemiliog incidenta u kojem ga je napao pijani gost (Assasin tj Aljasin) nazivajući ga seronjom (licimurom i demonom). Prema nekim tvrdnjama assasin je bio pripadnik kemijskog plemena Mijau Mijau. Iz Kemije.



Na svom pastolarnom putu Goro Pastoralis će bit dodatno nataknut o čemu svjedoče fotografije u privitku a post se prekida do daljnjeg. O čemu ne svjedoči već spomenuta plata iz ašćinice Vidikovac. Nikad ni ne svjedočila. "Nikad" - povikaše apostolari.



Tajništvo Svetog Stola

1 komentar:

najeD kaže...

Alal mu vera!