srijeda, 13. svibnja 2009.

Bežični ćevapi


Nakon današnjeg šokantnog teksta o električnim automobilima naša redakcija "Globalnog sijena" obišla je selo Švica u Lici u potrazi za rođakom slavnog Nikole.
Poznatog ličkog fizičara pronašli smo u labaratoriju podno Zavižana usred pokusa elektrojanjeće indukcije. Naime, što slavni fizičar Strahstein pokušava? Pokušava postići da u magnetskom polju svi krumpiri imaju isti potencijal tj. pokušava postići da sve pole moraju mirovati na krajevima žice (????). Također, u labaratoriju se nalazi i indukcijski janjeći rotor na koji se energija prenosi bežično, takoreći rukom. Ukoliko se rotor mehanički spoji s izvorom rotacijskog gibanja na izvodima će se inducirati janjac prema pravilu ličkog pentagona čime je realiziran istosmjerni generator. Itd itd...Nismo baš previše razumjeli slavnog fizičara ali ono što je nakon pokusa zamirisalo dalo je naslutiti da bi se ovaj eksperimenat mogao materijalizirati uskoro na padinama već spomenute planine. Strahplanine..

Do slušanja
Uredništvo "Globalnog sijena"

3 komentara:

Chamango kaže...

Kakv prijemnik mi treba za jest te pole?

Adebayo Okechuku kaže...

ne znam. nekako mi oralni zvuči najbolje...

najeD kaže...

ja ih primam rukama te ih stručnim zahvatom prinosim razjapljenim čeljustima i gutam gotovo nesažvakane....još jedna važna napomena....ruka mora biti pod kutem 90 stpeni zbog inducirane napetosti u predjelu želuca....dakle odgovor je u boci!