četvrtak, 27. kolovoza 2009.

Pedalat ma ne krepat

Spoštovani gledaoci,
u današnjoj epizodi Blog Kalendara podsjetimo se našeg vrlog bicikliste Deje Legstronga Dvojaičanog.

Rođen tamo davno, još kao tinejđer je gajio ljubav prema kolesima i kobasama. Prvo koleso ker je dobil bio je veliki Majdarling X1 iz 1841 god ine. Raritetni primjerak (bicikle, ne vozača) se danas čuva u muzeju narodne obmane u Podkilavcu. S tim kolesima je jurišao po obroncima Grobnika. Njegova inicijativa je bila da se napravi staza na Grobniku koja je prvotno služila za jurnjavu bićikletama a tek kasnije, zahvaljujući Vraaanku z Matuj su njihovo mjesto zauzeli motori.



Također, da ne ostane sve na goloj i bezglavoj jurnjavi za spametit se i da Dejo Dvojaičani nije samo bio uzoriti vozač već i đentlemen na dva kotača. Prema nekim pričama bio je nezakoniti švaler Brižit Boro i Grete Gabor. Iz te dvije afere ima i 402-je potomka.
Nakon križljkastih i ostalih ratova počeo se profešionalno bavit sporinskim biciklizmom te je dvaput osvajao Điro di Zamet a na điro di italija je dvaput nosio žutu majicu. Dok ga nisu uhapsili zbog krađe iste.
Uglavnom, da ja tu nešto ne p alamudim pogledajmo zajedno nekoliko dijapozitiva iz bogate karijere Deje Legstronga Dvojaičanog.
Do slijedećeg pedaliranja

Uredništvo Kolesarji na planincah







Nema komentara: