ponedjeljak, 15. lipnja 2009.

Besplatna čestitalica na platnom broju

Sretan rođendan rode!
Na današnji dan prije masu godina a možda i zeru više rođen je naš čouk, tute iz Generalskog sto'ca, za mnoge nepoznat a nama još nepoznatiji, čouk iz prikrajka, pozadinac i pješadinac, Laminat, mafijaš, nogometalo, izjelica sa sto lica, ministar financija i sevdaha, junak iz stripova i crtaća i što sve ne, laagano sivkasta eminencija, ukupno rečeno Manglup iz ofsajda da ne kažem zaleđa.

Ne znamo mu ime ali evo par fotografija koje dokazuju da je to čouk širokih svjetonazora, neosPorno čovjek metamorfozičar, kameleonac, majstor krike, pardon krinke.

1. Dijanegativ
br.1 - Gospoja Mona Deja

Navodno automotoportret iz -Matulja iz 16.(slovima šešnajstog) stoljeća, Kastrol na platnu, razdoblje talijanske
reneseanse. Trenutno obješen u Luri u Parizu. Pardon, evo kolege iz režije me ispravljaju, obješen je u Lovri u Parizu. Reko, taman još da mi visi kraj sira, mlika, jogurta...Dakle, Mona Deja poznat i kao Lajza del Anakonda iz Toksane.
Moćna žena, vaistinu. Ne zna se jel bi plako il se smijo.








2. Sr Naajed Njutn
Vjeruje se da je tijekom 17 i 18.stoljeća bio pripadnik lože Kastavskih Mejsona iako to do sad nije potvrđeno. Fizičar, astronomad, filozof. Poznat po čuvenom opovrgavanju tvrdnje da reno4 ima 100.000 kubika. Objasnio je gravitaciju kao silu nečistu kojom vješalice padaju kroz jebnjak u želudac. Poznati su mu i Zakoni gibanja gdje svako tijelo ostaje u stanju mirovanja dok ne krene te 3.zakon kretanja da dvije sile djeluju u suprotnom smjeru ako ne djeluju u istom. Izuzetno! Vrlo prijmenjivo u nedjeljnom nogometu.








3.Vitruvljev čouk ili Zlatni rez




Dakle, kaže Vitruvije, visina čouka je jednaka širini rastvorenih mu ruku što majstor Vitruvije Ćivokvije redovito prikazuje na manifestacijama. Ima tu nešto i iz Egipta al brate ne da mi se više drobit a kad smo već kod rezova, veselim se sutrašnjem mesnom rezu.


Srdačno Vaš,
jutarnji astrokroničar,
PitaBora JR

3 komentara:

sašenka kaže...

juhuu sretan rođin dan i happy birthBAR

najeD kaže...

Izuzetno zahvaljujem, na sve čestitke od svima koji su došli i koji nisu došli i da samo nadoštukam da ja kao ja u personalnoj funkciji mene kao mene koju obnašam već evo 38 godina nisam došao jer bi bio prinuđen da ponudim čast na rođendan na koji sam predlažen. Još jednom - blagodarujem. I posebno pozdravljam Jelenu Dobrosavljević sa Radio Televizije Jagodina.

meSi kaže...

Kolega Laminat, sretan Vam rođendan !