utorak, 23. ožujka 2010.

Dajte faul hoću lom

 
Legendarni pjevač ponovo jaše na valovima istočnog melosa i apokaliptičnog ritma rumbe iz Capajeba. Rođen je baš na čaršiji. Sin tate i mame. Unuk nane. Itd itd...Od malih nogu je pokazivao interes i strast prema muzici pa je već sa 5 i pol mjeseci dobio na poklon usnu harmoniku takozvanu dugmetaru. Sa 7 i pol mjeseci je počeo pohađati konservatorijum pod paskom profesora Pogoršelića (inače moj dobar drugar a i spomenut u vijestima prije ove).
Uvidjevši da je mali previše muzikalno udaren, profesor Pogoršelić ga šalje na turneju po rodnoj grudi. Prva turneja Bore Džinovića trajala je punih 7 godina a svoju virtuoznost je predstavio publici širom rodne grude, od Krmpota Donjih do Krmpota Gornjih. Nakon toga, zapao je snijeg a on u kreativni vakuum. U tom periodu okrenuo se sportu. Naime, zaigrao je za MUF-C tj Munčester United Fudbal Club. Odkud? Iz Muna. Sjajnu karijeru lijevog moćnog okrunio je sjajnim pogotkom iz slobodnjaka u rašlje u 90-oj minuti. A volio je i ostale sportove. Kaže legenda da je mogao ronit i do tri sata u potrazi za škokljama. A sad to što je ronio na površini s dihalicom to nema veze. Pogreši čovek (slovenski: Zdrsne človek ili Zmoti se človek). Voli žene i sve što vole švaleri. Nakon, sporta i prvenstveno glazbe okrenuo se. I tad je nastao hit Krčmaru, piva za igrače.
A ostalo? Ostalo je histerija! Uglavnom, pohrlite na kiokce i pazarite retrospektivni CD Borisa Džinovića u izdanju Sedam Sekretarica Spokoja - "Dajte faul hoću lom" po nevjerojatnoj cijeni od 4.75 indijskih sakija.
 
Urdnštštvu najjpijanjneg bloga n'svijetu...

Nema komentara: