ponedjeljak, 1. ožujka 2010.

Simske olimpivske igranke (i Borske)

Na ovogodišnjim Simskim olimpivskim igrankama (i Borskim) premijerno su upražnjavana još dva nova sporta. Prvi je, već pomalo zaboravljeni, umjetnički skokovi ispod lopte. Radi se o sportu koji je izuzetno popularan u rajonu Kastva. Cilj je skočiti ispod lopte ne znajući gdje je ona. Maksimasan broj bodova je 4,75.
Boduju se:
- visina skoka
- izgubljenost u prostorno-vremenskom kontinuumu
- grč na licu takmičara
- broj članova rižija koji se previjaju od smijeha po podu dvorane .
Favorit ovogodišnjih igara je kazahstanac Poskok Borisavljevič Mahmutov iz Kazahstana, koji je na zadnjem predolimpivskom takmičenju održanom pred 3 tjedna u Ledenoj dvorani Doma odojaka zaradio maksimasnu ocjenu i izmamio Slave smijeha svih prisutnih (onih koji su došli).

Drugi sport u današnjem osvrtu je sklizanje u dalj. Takmičar je dužan skliznuti se nenamjerno što dalje u pokušaju da dohvati loptu. Moguć je prsni i leđni stil.
Ovaj sport srodan je letovima s loptom pod leđima. Maksimasna ocjena je također 4,75, a boduju se:
- duljina skliza
- rizik od teških ozljeda zbog blizine dvoranskih rekvizita
- prestravljen izraz lica gledalaca nakon izvršenog skliza
- broj tješitelja koji okružuju takmičara
- intenzitet plave boje na ozlijeđenim dijelovima tijela neposredno nakon završetka serije.
Zlatni olimpivski medaljon na ovogodišnjim igrankama osvojio je (r)uski prestravnik Mirdoša Simonovič Skližnjakov koji je u dvije serije sakupio ukupno 9 bodova. 0,5 boda je izgubio u prvoj seriji jer se pri sklizu pridržavao za stativu.
U Zenitu iz St. Pedersburga karijere je bio prije nekoliko godina kad je na jednom mitingu prsnim stilom uspio glavom dohvatiti švedski sanduk. Te godine opasnog takmaca imao je u japancu Sasaki Sakimotu iz Japana koji je na drugom mitingu leđnim stilom nogama pogodio švedske ljestve (ili kako je on to duhovito promjetio - švedski stol).

Pozdravljava vas vaša reportetka,
Bilka Mabović

1 komentar:

Adebayo Okechuku kaže...

...chao mein...kunfu...