ponedjeljak, 25. kolovoza 2008.

Boxing, live from Kastav



Kastav, Kristalna dvorana doma sportova

U jučerašnjoj glavnoj borbi večeri po W(b)C-u lajtervajt kategoriji između kubanskog predstavnika Moralesa Gore The Vajsneg (30;0-0-30, 0 KO's)), olimpijskog pobjednika za djecu do 12 godina, svjetskog prvaka u bacanju rukavica i uzbekistanca Mahmuta Bore The Rastamana, evropskog vicevukojević prvaka u bantanamo kategoriji (128;0-0-128, 0 KO's) rezultat je bio nerješen.
U organizaciji boksačkog promotora Don Kinga Bakovića boksačka večer je održana u već svima poznatoj Kristalnoj dvorani doma sportova na Kastvu, unutar konopa se održalo nekoliko interesantnih borbi a svakako najjača borba dogodila se između dva navedena boksača. U jednoj rundi koliko je trajala ova naporna borba gledatelji su ostali prikraćeni i nisu se nagledali pravog boksa. Naime, oba boksača nisu pokazali ono po čemu su poznati u svijetu boksa a to su aperkati, aperitivi, direkti, ferero krošei. Glasno negodovanje publike začinjeno je s nekoliko sočnih psovki u stilu "igrajte pederi!!!" Sudac Simao Gonzales je u jednom trenutku i odbrojavao Mahmutu Bori The Rastamana da se vrati u ring što ovaj i učinio. Zanimljivo je istaknuti i to da je borac Sale Vasquez naprasno odlučio napustiti dvoranu vjerojatno nezadovoljan ishodom meča.
U cijelu priču uključilo se naknadno i državno tužilaštvo i POSKOK te je odlučilo privesti nekoliko vlasnika kladionica jer se, čini se opravdano sumnja u namještanje borbe u kojoj su, a i to valja napisati, oba borca profitirala s dvije pive od strane organizatora Don Kinga Bakovića.
U svakom slučaju, nakon ove grandiozne večeri za očekivati je da će se Don King ponovno organizirati jedan ovakav turnir s gala boksačima u lanene gaće s rukama u džepovima.

Uredništvo sportske redakcije Čarapica

4 komentara:

najeD kaže...

Što bi reko Nikita: "E moj Mahmute ne može tako da se boksuje protiv The Vajsnega!"

Chamango kaže...

"Prno' Mahmut, ne možeš dahnut!"

najeD kaže...

moram da ispravim iskrivljeni navod:
"Pr'nu Mahmut nem'reš dahnut!"

Adebayo Okechuku kaže...

možda ipak da ispravim kolegu pa da kažem "Prn'o Mahmut, ne mo'š dahnut'"