subota, 12. srpnja 2008.

Cjamangova osveta

Dakle, nisam znao da nas cijenjeni kolega i supatnik u nedjeljnjim aktivnostima ima osim karijere za javnost u komunalnom preduzeču Slavis i onu skrivenu koju je htio zamagliti samo jednom izmjenom slova h-j. Danas ćemo prisustvovati post premijeri njegova ostvarenja:

13. srpnja, HTV 1, oko 3:25
(CHIEDI PERDONO A DIO... NON A ME / CJAMANGO´S REVENGE, 1968.) iliti po naški

Cjamangova osveta

Vicenzo Musolino je režiser koji je tijekom karijere režirao samo dva filma. Cjamangova osveta je prepoznatljiv predstavnik podžanra vesterna, pomaknute i pomalo bizarne inačice vestern filmova, koja je svoje zlatno razdoblje doživjela 60-ih i 70-ih godina.
Uz kultne naslove poput glasovite Dolarske trilogije legendarnog Sergia Leonea (Za šaku dolara, Za dolar više, Dobar, loš, zao), koji je potpisao i izvrsne špageti vesterne Bilo jednom na Divljem zapadu i Bila jednom revolucija, među najpopularnije predstavnike špageti vesterna ubrajaju se djela Tonina Valeriija (Zovem se Nobody), Sergia Corbuccija (Django, Plaćenik), Enza G. Castellarija (Keoma) i Sergia Solime.
Osim Clinta Eastwooda, ikone žanra, čija su obilježja demitologizacija odrednica i žanrovskih konvencija klasičnog vesterna, postali su Charles Bronson, Henry Fonda, Franco Nero, Lee Van Cleef, Giuliano Gemma i naravno naš Jabukadonosor Srdiša.
Uz našeg kolegu u filmu glumi, pazi sad,
A. Ghidra (pseudonim nekad popularnog jugoslavenskog glumca i komičara Dragomira Bojanića Gidre - Tri, Valter brani Sarajevo, Vrhovi Zelengore, Halo taksi, Žikina dinastija, Život je lijep, serije Povratak otpisanih, Vruć vjetar), koji je šezdesetih često nastupao u špageti vesternima.
A sada sadržaj filma,
Cjamangu Mconaldsu šestorica revolveraša, predvođena Jackom Smartom , hladnokrvno pobiju cijelu obitelj dok on bezuspješno pokušava produžiti zajam kod zemljoposjednika Stuarta. Cjamango se zakleo na osvetu i u potrazi za ubojicama namjerio se na Meksikanca Garciju Ramireza, koji je vidio što se dogodilo i nudi mu svoju pomoć.
Perfektno !!!

3 komentara:

Chamango kaže...

Da, u slobodno vrijeme glumim. Otkrili ste me.. Htjeo sam biti skroman ali moje glumacke kvalitete su izbile na površinu... Eh kad bih tako mogao faule glumiti.

sašenka kaže...

SLAVE,SLAVE JABUKO SA GRANE....MOLIM JEDNU FOTKU ZA AŠĆINICU.. KRAJ CRNĆETA DA TE STAVIMO I DA SE TOBOM FALIMO

najeD kaže...

gledam sliku i....to je on, što jes jes!