ponedjeljak, 7. srpnja 2008.

Financijsko izvješće OtpisaniNarodneBanke


Pomarandža.hr - financijski tjednik

Jučer je nastavljena korekcija na tržištu dionica kojim je OtpBEX pobijedio 3:2 odnosno 150%. Razlozi za ovaj rast leže u Kasačkom pivu odnosno u Donjem Pazarištu na Kastvu. Na Otpisani Berzi je nedjelja prošla relativno mirno bez značajnijih trgovanja (Saki has left the building) i izgreda.
Za ovakvo stanje tečaja Najed/Saki odgovorni su zbog indikatora (termostat se pokvario) obojica. Vrijednost jedinstvene evropske valute naspram domaće se kretala oko taman što znači da je tuteka relativno ravnoteža. Srednji prst ONB-a iznosi Najeda za Saki. A ni Euro nije bolji.
Uprava ONB-a odlučila je podijeliti i dividendu koja na današnji dan iznosi 4.75 (poznato?) Sakija za Najed po srednjem a također i 100 Strašnih za 50 Najeda po kupovnom.
Ovi pokazatelji upozoravaju na cijenu sirove nafte na Otpisani Berzi. Naime, kako smo jučer zaključili cijena nafte tipa Eurodizel po buretu iznosi 75 Najeda što je zabrinulo SaudijskoArabijate Ujedinjenih Emirata. Ove informacije se mogu protumačiti, a kako drugačije nego da je ono o čemu se dosad ćutalo postalo udarna vijest na svim svjetskim berzama naftalina. Čelnici Kastva su najavili da će izgraditi dvije nove rafinerije i povećati proizvodnju naftalina na 800 tisuća bureta dnevno.

Pomarandža.hr - vaš financijski antibiotik

4 komentara:

sašenka kaže...

DEJO PUŠTAJ KOSU PORAST ĆE TI VRIJEDNOST KOD ŽENSKE POPULACIJE

meSi kaže...

Ha,
pustio bi on mozda, kad bi imao sto !

najeD kaže...

s kosom bi vrijedio najmanje 200 najeda

Adebayo Okechuku kaže...

ovisno o tečaju naravno...