srijeda, 2. srpnja 2008.

Hogar i 100 Strašnih


Ulagači u fondove!! Vašim mukama došao je KRAJ!

Hrvatska, Švica: red vama je nova novčanica, kredit nota za vašu novčarku iliti simfonijski novčani orkestar - 100 Strašnih a Hogara nema.
Dakako, ovo nije zajebancija, riječ je o novom načinu ulaganja u investicijsko uzaludne fondove, skraćeno IUF. No, da mi tu previše ne tandrkamo, priupitat ćemo našeg stalnog vanjskog urednika Najeda Keršua o čem se zapravo radi.

Dakle, gospodine ministre Keršu pojasnite nam što je to i kakva je to nota 100 Strašnih?
Najed Keršu, stalni suradnik IUF-a pri SJD Otpisani, kolumnist rubrike "Nedjeljom u 19:00".Dragi čitatelji, 100 Strašnih je odgovor na stalni pad fondova u nas. Također, kako svi znamo da su indexi uglavnom negativni a likvidnost zaq-rac, OtpisaniNarodnaBanka je odlučila tome stati na kraj te je izdala posebnu seriju novčanica kojom će se likvidnost povećati. Kako? Pa gledajte, ne znamo ni sami. Bitno je da se novonastali profit pravodobno uloži na Burzi u Vidikovcu koja u poslijednje vrijeme ne bilježi baš uspješne rezultate i da se ta sredstva preusmjere u fond Otpisani. Prema poslijednjim podacima, fond Otpisani je u poslijednja dva mjeseca ostvario profit od preko 1000 kn. Naravno, znamo da tu postoje i neki rizici a oni mogu biti kamatni rizik, rizik promjene vrijednosti hartija, rizik kursa (pivskog) i slično, ali kako se to kaže, lepo znaš kako, Otpisani će znati to na pravi način "oplodit". Preporučamo i svima ostalima neka se okane štednje u bankama i ulože 100 Strašnih u fond Otpisani JER, ukoliko bankrotira bankarski sustav ostat ćete bez para. Ako pak krepa fond Otpisani ostat ćete bez para al ćete bar igrat takoreć nogomet. Uložena sredstva pak sa prinosom (ili pak umanjena za gubitak) se uvijek mogu pretvoriti u likvidna sredstva što smo nebrojeno puta i dokazali, itd itd.

Eto cijenjeni investitori, nakon ovog stručnog izlaganja što vam drugo preostaje no čim prije uložiti sredstva odnosno 100 Strašnih u naš, pardon fond Otpisani i čekati da ih oplodimo.

Uredništvo rubrike Financijska mađija

Broj komentara: 7:

Chamango kaže...

Kakv je odnos izmedju 100 strašnih i 20 sakija?

Adebayo Okechuku kaže...

obrnuto proporcionalan

najeD kaže...

kur(c)s - šlus ONB:
prodajni - 1 saki = 50 strašnih
srednji - 1:1 (penali 5:4)
kupovni - 1 strašni = 50 sakia

u očekivanju novih banknotica Vaš analitičar
drmr Najed Keršu - Finansija

sašenka kaže...

hm,ako uložim pet sakija i 5+jednu dionicu ašćinice Vidikovca koliko ću strašnih da zaradi gospodine ministre

Adebayo Okechuku kaže...

dobiješ jednog Mrkog Simeta

najeD kaže...

to je brate prosto ko suljpa:
po prodajnom stečaju ONB 5 sakia = 250 strašnih, a 5+1 dionica vrijedi na dan objave finansijskih rezultata.
Eto...

Adebayo Okechuku kaže...

ajte više objavite te finansijske rezultate pa da možemo uložit ove Sakie, Strašne i Mrke...svrbi me novčanik jebavas...